sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Mansesteri - Maskin alta (arvostelu)


Heippamoi!
Tänään tulee hieman erilaista postausta, nimittäin sain kunnian kuunnella ja arvostella Mansesterin uuden levyn: Maskin Alta. Tottakai otin "haasteen" innolla asiaan ja kuuntelinkin levyn oikein moneen kertaan, jotta saisin mahdollisimman paljon irti biiseistä. Itsellä kun välillä jotkin kappaleet tarvitsevat monta kuuntelukertaa, ennekuin avautuvat. 
Arvostelin tämän levyn kokonaisuutena, sekä biisi biisiltä. Ja painotan, että arvostelu on täysin minun omaa mielipidettä, en kirjoittanut hirveästi ns. yleisesti, vaan suoraan niitä ajatuksia, mitä levyn kuuntelu minussa herätti. Tämä on myös ensimmäinen tämänlajin arvostelu, joten en takaa, että tämä on mitenkään ammattimainen tai mahtava :D 
Eiköhän sitten mennä asiaan...

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
Jos joku ei muuten tiedä vielä mikä Mansesteri on, niin antakaas kun kerron. Mansesteri on Tamperelainen hiphop - yhtye, johon kuuluu MCmane, Vainis sekä DJ kalu.
Mansesteri on keikkaillut myös mm. Robinin, Elastisen, Brädin ja Anna Abreun sekä monen muun kanssa. Jos vieläkään ei sytytä, niin entä jos sanon teille, että Saravon Pekka. No joko tiedätte, eli kyllä kyseinen biisi on myös tämän yhtyeen. 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 


Kokonaisuudessaan levy on oikein monipuolinen, niin musiikillisesti, kuin sanoituksellisestikkin. Varmasti löytyy jokaiselle jotain kuunneltavaa. Levyltä löytyy siis biisejä, jotka laittavat miettimään ja joilla selkeästi on syvempikin merkitys. Sekä niitä "pintaliito" biisejä, joiden mukana on ihana bailata ja ehkä hieman ottaa jotain vettä vahvempaa. 
Tykkään siitä, että levyllä on paljon kappaleita ja ettei se varmasti jätä kylmäksi. Vaikka niitä huonompia biisejä joukosta löytyy niin tältäkin levyltä nousee esiin muutama helmi.
Levyn kokonaisarvosanaksi antaisin 3,5-4/5.1.KATSO MUA
Ensimmäisellä kuuntelukerralla iski lujaa musiikkityyli, muutaman kuuntelukerran jälkeen myös sanoitusten takia koko kappale nousi yhdeksi lemppariksi koko levyltä. Tarpeeksi yksinkertainen kertosäe, joten jää hyvin mieleen, kuitenkin myös kattava ja pistää miettimään. Samaistuttavat ja puhuttelevat sanat kokonaisuudessaan.
4/5

2.DOWNSHIFTATAAN
Aivan ensimmäisellä kuuntelukerralla, pakko myöntää, en pitänyt biisistä lainkaan, kertosäe oli jotenkin "tylsä". Kuitenkin taaskerran, muutaman kuuntelukerran jälkeen alkoi kokonaisuus aueta ja kertosäekkin jäi "ärsyttävästi" soimaan päähän. Sanoitukset pistää taas kerran miettimään asioita erilaisesta näkökulmasta.
3/5
                       

3. CVII
Ensimmäiset mietteet oli, että onko tässä muuta kuin saman hokemista. Kuullosti siis aluksi siltä, että koko kappale olisi ollut 90% kertosäettä. Vähän jäi auki fiilikset, mutta kyllä sieltä muutakin, kuin sitä saman hokemista tuli kun keskittyi kuuntelemaan. Ei missään tapauksessa huono biisi, mutta ei ylety kyllä levyn parhaimpiin.
3/5

4 LEGENDA
Tykkäsin. Kertosäe jäi soimaan päähän ja musiikillisesti oli hyvinkin tarttuva. Sulava ja rento kappale. 
3/5

5.KUUMOTTAA
Aivan ensimmäiset reaktiot oli huvittuneita, mietin että mitä ihmettä tämä on :D Hyvin napattu tunnetuista biiseistä lauseita (sanontoja mitälie) ja saatu niistä tehtyä oikein ehjä kokonaisuus. Hyväntuulinen ja musiikillisesti taas omaan makuun erittäin iskevä. Tätä kuuntelee mielellään.
4/5

6.PAHAT POJAT
Tässäkin on taas kerran kertosäe, joka jää korvamatoilemaan oikein urakalla. En kuitenkaan tekstiksi asti saanut oikein tästä fiiliksiä ulos. Ei huono kuitenkaan.
3/5

7.ARB
Jostain syysä kertosäe alkoi "ärsyttämään" minua, en tiedä miksi, niin vain kävi. Biisi ei kuitenkaan kokonaisuudessaan ole ärsyttävä ihan mukavaa kuunneltavaa. Mutta ehkä yksi niistä kappaleista, jotka saattaisin skipata jos tahdon kuuntelemalla kuunnella jotain.
2,5/5

8.HIPPIHOPPIROKKARI
Tämä on tälläinen päännyökytysbiisi, eli menee suoraan kategoriaan hyvät biisit.
3/5

9.KERMAA
Ensimmäinen kappale levyltä, josta voin sanoa, etten tykännyt. Sanoitukset oli kuitenkin monipuolisia, sekä moniulotteisia. 
2/5

10.PINTAA SYVEMPÄÄ
Kappale täynnä asiaa, joten ei varmaan ole vaikea  arvata, että tykkäsin. Biisi, joka iskee varmasti monelle ihmiselle ihan henkilökohtaisella tasolla. Kertosäe oli simppeli, mutta piti sisällään hyvin tärkeää asiaa ja oli paljonpuhuva.
4/5
                      

11.DEJA-VU
Jostain syystä tämän kappaleen menevyys iski ja aivan mielelläni tätä kuuntelen. Sanoituksista sanoisin vaikka senverran, että...erilaiset.
3/5

12.PERSONAL TRAINER
Selvä treenibiisi, vaikka en ehkä itse kuuntelisi, mutta en näe syytä miksei tämän tahdissa joku voisi reenata. Monella tapaa tulkittavat sanat.
2/5

13.PRINSESSOJA JA PUTKIMIEHIÄ
Tämäkin on yksi lempibiiseistä levyllä. Hyvin saatu Mariosta menevät samat ja paljon asiaa ja faktoja mukaan. Kertosäkeen tyyli on erilainen ja omaan korvaan kuullostaa erittäin hyvältä. Tavallaan vähän rakkauslauluviboja.
3,5/5

14.MANIFESTI
Tästä tulee ehkä hieman sellaisia vihaisuusviboja. Ei siis sillai, että itse tulisin vihaiseksi :D En oikein saanut tästä biisistä mitään irti näin tekstimuotoon. Kuunneltava, ei huono.
2,5/5

15.AITOO PASKAA
Kappaleen alusta tulee mieleen joku tv:n visailuohjelma. Kertosäe ei itselle iskenyt näin kuuntelemismielessä, mutta miiten biisi oli sanoituksiltaan ihan hyvä.
3/5

 16.ENNEN VALOPILKKUU
Kun kappale alkoi, tuli mielee Apulanta. En itse yleensä näistä bailausbiiseistä tykkää, koska en sellaisesta perusta. Mutta kyllä tätä kuuntelee. Hyvä fiilis ja sanat tarpeeksi rennot.
3/5

17.OLIKO WÖRTTII
Sekoitin tän biisin  alun tosi monesti tohon "pahat pojat" biisiin. tämäkin biisi pistää tavallaan miettimään, tavallaan. Ei huono.
3/5

BONUS 1 TAKA-TÖÖLÖ
Kappale perseistä. Mitä voi odottaa. Ei huono, mutta ei itseen iske :D
2/5

BONUS 2 YKKÖSET
Jääkiekkobiisi. Tästä tykkään. Menevä biitti ja päähän soimaan jäävä kertosäe.
3/5

BONUS 3 SARAVON PEKKA
Tarviiko tämä edes sanoja? Jos mun kohta 2vuotias poika jammailee tätä ihan täysillä ja pyytää että laitan "pekkaa" soimaan. Tapparakin on lapsen mielestä Pekka. :D
5/5
                     Eli kiitos ja anteeksi, tässä oli oma arvosteluni kyseisestä läpyskästä. Tykkäsin ja suosittelen ehdottomasti muitakin kuuntelemaan. 

Jos joku nyt kiinnostui ja tahtoo tämän about 10e maksavan levyn itselleen niin allaolevaa linkkiä painamalla pääsette tilaamaan tämän. 
http://bit.ly/maskinalta.
Julkaisupäiväksi tulossa myös levykauppa Äxään sekä Spotifyyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti