tiistai 19. helmikuuta 2013

Homo, homous, homojen oikeudet...

Rakkaus on
vastasyntynyt ja suojaton
se on rajoittamaton
täysin viaton vaikka miten se tuomitaanKävi miten kävi, sinä tiedät jo sen

kaikki eivät hyväksy
silti älä pysähdy
sinulla on lupa olla onnellinen
sydämesi on vielä joku päivä peloton

Antti Tuiskun uudessa Rakkaus on - biisissä lautaan noin. Sen ja nettikeskustelujen innoittamana sainkin sitten idean kirjottaa homoudesta, tai siitä mitä mieltä itse olen asiasta ja yleisesti ottaen mielipiteitä tai jotain. 
Tuon biisin jälkeen nettikeskusteluissa on ollut paljon spekulaatiota siitä, että tuleeko Tuisku nyt kaapista ulos? Pakko myöntää, että itse en ole koskaan edes ajatellut Tuiskua homona, mutta nyt kun asia on näin pinnalla niin miksei se voisikin olla. Toisaalta, onko sillä periaatteessa mitää väliä mikä suuntautuminen Tuiskulla on? 
Tuon biisin laitoin tuohon sen takia, että siitä voi tulkita paljon viitteitä homorakkauteen. 

Itsehän henkilökohtaisesti olen homoavioliittojen ym. puolella. En näe homoliitoissa tms. mitään väärää ja mielestäni jokaisella on oikeus olla mitä on. Joku voisi väittää, että  hyväksyn homouden (tai puollan sitä niin paljon) vain siksi, koska Niko Saarinen sattuu olemaan homo. Mikä ei pidä paikkaansa, vaikka Niko onkin paljon uusia näkemyksiä minulle avannut asiasta, niin en ole ikinä ollut mitenkään homofobinen tai ollut homoja vastaan ja en sanoisi sitäkään, että Nikon takia puollan homoasioita, jaan jotain juttuja homoliitoista tai niiden hyväksymisestä/kieltämisestä. Itseasiassa en tee mitään siksi, että joku muu on sellainen vaan siksi, että koen asian tärkeäksi ja aiheelliseksi. Joo, tämä oli tälläinen ihmeavautuminen tähän väliin, jatketaan taas asialla.


Mielestäni on hyvä, jos tuo kansalaisaloite pääsisi nyt kunnolla alkuun ja kaikki sujuisi hyvin ja saataisiin joskus tänne Suomeenkin se tasa-arvoinen avioliittolaki. Kuitenkin tässä meinaa nyt tulla mutkia matkaan, Anne Holmlund on noussut otsikoihin ja julkisuuteen, koska vastustaa avioliittolakia ja hidastaa sen kulkua. Eräs facebookista lainaamani teksti menee näin:
"Anne Holmlundin(kok, lakivaliokunnan pj) mukaan tasa-arvioisen avioliittolakialoitteen käsittely pitää pysäyttää, koska valiokunnalla ei ole aikaa. Siellä on paljon tärkeämpiäkin asioita, joita pitää edistää ennen tuommoisia. Voi kuulemma tarkistaa itse. No tarkistin.

Tiistai 12.2.2013

7 § iPad-taulutietokoneiden käyttö valiokuntatyössä

Keskusteltiin käyttökokemuksista."
Pakko sanoa, että jos tuo pitää paikkansa niin huhhuh mitä touhua. Myös tämä on ihan käsittämätöntä. Tässä googletellessa Anne Holmlundin juttuja osui silmiini Holmlundin vastaus erään kansalaisen sähköpostivistiin. Lainatakseni tuota tekstiä hieman, Holmlund kirjoittaa: 
  1. avioliittolailla ei ole mitään tekemistä ihmisoikeuksien kanssa. Mikäli tämä olisi ihmisoikeuskysymys, olisimme ajat sitten saaneet huomautuksen EU:n ihmisoikeustuomioistuimelta.
  2. Rekisteröidyn parisuhteen osapuolilla on Suomen lain mukaan KAIKKI samat oikeudet kuin aviopareilla pois lukien oikeus samaan sukunimeen sekä oikeus ei-biologisen eli ulkopuolisen lapsen adoptioon. 
Kuitenkaan, kun ajattelee. Rekisteröity parisuhden EI ole sama asia kuin avioliitto. Ei kaikki avioidu vai, jotta saisivat yhteisen sukunimen tai ulkopuolisen adoption. Moni avioituu rakkaudesta ja halusta sitoutua ja näyttää sitoutumisen muillekkin. Avioliitto on mielestäni aivan eri asia, kuin rekisteröity parisuhde, eikä pidä väittää tässä tapauksessa että se olisi yhtä kelvollinen kuin rekisteröity parisuhde, tai toisinpäin. Vaikka ne ajavat suhteellisesti saman asia, niin silti ne ovat melkeimpä kaksi eri asiaa.

Hypätään taas asiasta toiseen. Niko Saarinen on kirjoittanut hyvän tekstin kaikille häntä homoksi haukkuville tai muuten homoutta vastustaville ihmisille. Tekstiin pääset tästä!'
Niko puhuu postauksessaan täyttä asiaa, miksi se muille kuuluisikaan mitä toinen on. Oli se sitten homo, tummaihoinen tai muuten vain erilainen ihminen. Kaikki me silti olemme ihmisiä siinä missä muutkin, vai voiko joku tosissaan väittää, että homous tekee joistakin huonompia ihmisiä?
Ja miksi juuri miesten homous on niin pinnalla, naisten homous (lesbous) on paljon pienempi ja ei-nii-huomaamaton osa. 

Onneksi mediassa on kuitenkin tavallaan homous lisääntynyt normaalina asiana. Otetaan esimerkkinä tähän vaikka Salatut elämät ja Elias ja Lari. Heidän suhde on mahtava, se kertoo homoudesta, siitä miten siihen muut ihmiset suhtautuvat, miten siitä uskalletaan puhua. Mielestäni aika realistisesti ja hyvä niin. Lari ja Elias eivät ole mitään täysin stereotyyppisiä homoja. Monethan ajattelevat, että homot pukeutuvat naistenvaatteisiin ja muuta ihmeellistä, mikä ei pidä paikkaansa. En väitä etteikö joku homoseksuaali näinkin tekisi, mutta. 
Ja tottakai salkkareissa on myös muita homoja, Kalle Laitela. Homoteema on nyt pinnalla.

Tässä oli tällänen vähän erilainen postaus, ehkä hieman sekavasti kirjoitettu, mutta en jaksa ruveta väänteleen tän kanssa enempää. Kirjoitin vain sen, mitä mielessä oli.

1 kommentti:

  1. Sitähän se on. Jostain syystä miesten välinen rakkaus on kuohuttavaa, mutta lesbous kuulostaa jotenkin olevan jopa hyväksytympää(?).

    No, eiköhän tulevaisuudessa vielä koita päivä, kun kaikki saavat viimein olla sitä mitä ovat ilman muiden tuomitsevia sanoja ja katseita :)

    VastaaPoista