keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Tomaattinen kinkkukeitto omnom..

Tein tässä eilen kinkkukeittoa Hellapoliisin ohjetta soveltaen, käytin vinkkeinä myös Nikon samaisesta keitosta tehtyä sovellusta :)
Niko julkaisi sopivasti tuon oman versionsa ohjeen, kun olin kaupassa ostamassa keittoon aineksia.

 Siitä löytynee aineksia, joita tuli ruokaan käytettyä. Kinkkusuikaleita, lihalientä, hernemaissipaprikaa, rakettispagettia, chilipaprika ym.Valmis keitto näytti sitten katilassa tuolta.

 ...Ja lautasella kutakuinkin tältä.

Ensin mittasin kattilaa  1½l (laitoin kyllä 1 3/4l) vettä ja lihaliemikuution. Odotin, että vesi kiehuu ja odotellessa pilpoin chilipaprikan pieneksi. Veden kiehuessa heitin chilipaprikan kattilaan ja maustoin. Mausteita voi toki käyttää miten itse tykkää, minä maustoin keiton reilulla määrällä tacomaustetta ja hieman vähemmällä määrällä chilimaustetta sekä aromisuolaa ja paprikajauhetta. 
 Heitin 400g hernemaissipaprikaa kattilaan ja perään kaksi pussia kikkusuikaleita ja n.400g tomaattimurskaa. Sekoitin, tottakai. Maistoin keittoa ja lisäsin vielä mausteita maun mukaan. 
 Vielä yksi pussillinen rakettispagettia kattilaan ja sitten annoin keiton vain kiehua hiljalleen, niin kauan, että spagetti oli kypsää. Ja sitten syömään. 
Keiton sekaan voi laittaa syödessä smetanaa tai ranskankermaa. Itse kokeilin tuota ranskankermaa, mutta ei oikein ole minun juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti