keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Mauno Peppone - Elämä, kuolema ja comeback.Tätä kirjoittaessa istun sängyllä, syön mäkkiruokaa ja kuuntelen maserokkia. Se oli oleellinen tieto.
Kävin tänään katsomassa ennakkoesityksessä, ensimmäisessä sellaisessa, sooloshown Mauno Peppone - Elämä, Kuolema ja Comeback. Oli erittäin mahtava ja erilainen esitys, joten haluan avata tästä nyt ja heti sanaisen arkkuni.
2006 vuonna ensi-iltansa sai näytelmä Vuonna 85, kesällä 2012 ja 2013 oli Pyynikin kesäteatterissa esitys Kuuma kesä 85'. Perus näytelmä sai myös kaksi eri versiota Remix sekä Remix GTP, näistä tuttu Mauno Pepponen esiintyi tässä kyseisessä sooloshowssa. Jari Ahola tulkitsi Mauno  Pepposen roolin yksin, taustallaan tuttu Alabama House Band. 
 Tämä oli kantaesitykseen ja kesäteateriin verrattuna hyvinkin erilainen. Tottakai molempiin oli viittauksia. Mutta mitä näissä kahdessa näytelmässä pysyteltiin manserockissa ja Tampereen ympärillä, tässä rikottiin rajoja ja oltiin aivan täysin maailmanlaatuisia. Sieltä löytyi 70-luvulta 90-luvulle rockhistoriaan vaikuttavia biisejä mitään genreä säästelemättä, Dancee ja hiphoppiakin löytyi. Oli siellä myös sitä tuttua ja turvallista manserockkia seassa.
 Toteutus oli kokonaisuudessaan mahtava, vaikka taustanauhoissa ei ihan kaikki vielä ollut valmista (onhan kantaesitys vasta viikon päästä), niin silti se oli jo ihan täydellinen. Dokumenttipohjainen, tuttuja hahmoja haastateltu. Videotauluissa olevat jutu, haastattelut, taustat oli mahtavia. Valoja oli käytetty hyvin upeasti ja Alabama House Band loisti omalla mahtavuudellaan ja mahtavalla pukeutumisella. Jari Ahola tulkitsi hienosti yhdenmiehenshown. Niin ilmeikästä ja hauskaa juttua.
  Ehdottomasti menen vielä monen monta kertaa katsomaan uudelleen, niin monta kuin rahatilanne antaa myöten :P Oli se vaaan niin mahtava ja erilainen. Suosittelen lämpimästi kaikille, joille rockmusiikki iskee ja jolla on huumorintajua. Viihdyttävä ja hauska show, ei varmasti jätä kylmäksi.
Kiitos ja anteeksi.
Gerkko

1 kommentti:

  1. http://shinigamiuchiha.blogspot.fi/2014/02/kappas-kepponen-haasteoh-my-challenge.html

    Ole hyvä, otapa tästä haaste! :33

    VastaaPoista