lauantai 4. toukokuuta 2013

Kirppu, Kirputsa, Kirputsu

(Tähän alkuun ihkusti ilmotusluontonen asia, et mulla ei oo konetta käytössä. Ei oo ollu kahteen viikkoon, kiitos virtajohon joka päätti kuolla. En oo vielä siis saanu uutta. Joten en oo tännekkään kirjotellu, koska en jaksa alkaa säätään puhelimen kans jotain postauksii. Nytkin dataan Janin koneella, ku se on tuolla viihteellä. En tähän nyt jaksa mitään kuulumisia kirjotella sen enempää, koska ei oo tapahtunu mitään sen erikoisempaa.  Vappuna olin juomassa, oli vesisateista ja jännää ja uusia ihmisiä paljon. Mut syy miks mä ny kirjotan tähän on se, et haluun tehä tosta mun pikkuvauvasta ihan oman postauksen, joka alkaa tässä ihan kohtapuoliin.)


Mun pieni vauva, kauan haaveiltu rotukoira, Chihuahua. Vihdoin mulla on sellanen, tai ollut jo melkein kuukauden verran. En mie siitä haaveillut kun "vaan" 7vuotta. Nyt se tapahtui, minulla on oma pieni rakas koira. Joskus sanoin, että hankin sen sitten, kun mulla ei enää oo marsuja. Kun Kirpun hankin mulla oli 2marsua. Olli pääs parempaan kotiin, joten nyt mulla on enää Mini, joka viettää eläkepäiviään.
  Hain Kirpun kasvattajalta, Hyvinkäältä. Lopullinen päätös koiran hankinnasta tuli aika yllättäen. Olin Anen luona Kotkassa kyläilemässä, josta sitten tarkotuksena oli lähtee Tamperelle. Tein kuitenkin pienen mutkan, eli kävin nappasemassa koiran mukaan. En Kirpusta aluksi kertonut oikein kenellekkään, parille kaverille. Ihan syystä jätin kertomatta, vaikka olin haaveillut ja harkinnut ja etsinyt tietoa niinkin kauan, niin tiiän et moni sukulainen olis ollu toista mieltä koiran hankinnasta.
 
   Kirpun hakureissu ei onnistunut ihan niinku piti. Taino sanotaanko, että matka Hyvinkäältä Tampereelle meni vähän persiilleen. Juna oli varmaan yli 2h myöhässä. Mun puhelimesta loppu akku, onneks tajusin tyyliin 10min enne junan lopullista lähtöä, että missä on pistoke, niin pääsin lataileen puhelinta. Junamatka meni hyvin Lempäälään asti, sitten pysähdyttiin. Ongelmia Tampereen päässä. Odoteltiin siinä sitten joku puolisen tuntia, ylikin? Lopulta päästiin sitten ilmasella taksikyydillä Tampereelle. Siitä sitten käveltiin Kirpun kanssa, tai minä kävelin, Kirppu matkusti sylissä.
 
     Inna otti ihan hyvin sen, että olin hankkinut Kirpun, samoin mummi ja muut :D Oon vähän pääkkö ja sillee. Inna keksi Kirpulle nimen. Kirppua sanottiin kasvattajalla Söpöksi, mutta mielestäni se ei sopinut koiran nimeksi. Kirpun virallinen nimi onCrawford Sweet And Sassy Kirppu on utelias, rauhallinen,  arka uusia ihmisiä ja eläimiä kohtaan, energinen kun silleppäälle sattuu. Kirppu haukkuu aika vähän, välillä jos se näkee jotain ihmeellistä ja uutta. Jos se haluu jotain ja sitä ei huomioida, tai jos se haluu leikkiä. Kerran se haukku kun posti tuli. Yllättävän vähän se haukkuu, ei räksytä muille koirille ym.  Kirppu osaa olla riiviö, mun vaatteita on kiva pihistellä ja kuljetella ympäri kämppää, varsinkin kaikki rintsikat on lemppareita. Janin tossut löytyy millon mistäkin. Sen petiin, sekä eteisen pikkumatolle on kiva kiikuttaa kauhea kasa tavaraa, Ruokakuppia on kiva kuljetella tyhjänä, joskus jopa täytenä, ympäriinsä.

   Kirppu on väriltään punanen valkoisilla merkeillä. Sen hännänpää on tosin musta. Kirpulla oli pitkään luppakorvat, nyt näyttäisi siltä, että ainakin toinen korva on täysin noussut pystyyn. Kirppu on aika isokokoinen Chihuahua. Mitäs muuta Kirpusta nyt vielä kertoisi. Kirppu syö melkein mitä vaan. Kirppu on nyt jo 7kk vanha tyttönen.

3 kommenttia: