torstai 22. syyskuuta 2016

Se oli vuosi, jolloin sattui ja tapahtui...

Puhutaan tänään vähän musikaalista, nimeltä vuonna 85. Tästä on ennekin ollut puhetta täällä blogin puolella, hyvinkin monesti. Jos kiinnostaa löydätte kaikki aiheeseen liittyvät postaukset tägillä vuonna 85, tägit löytyy tuolta sivupalkista "listana".

Syy, miksi haluan puhua tästä juuri nyt on se, että tämän musikaalin taru alkaa olla loppumassa kokonaan. Olin tässä muutama viikko takaperin katsomassa konserttia, jossa nämä näyttelijät esittivät lauluja musikaalista ja kertoivat tarinoita. Ja tämä konsertti oli nimeltään Final countdown, joten voitte jo siitä päätellä, että tämä oli tavallaan koko konseptin päätös. Näitä konsertteja järjestetään vielä yksi joka yllätys,yllätys on jo loppuunmyyty.

Tämä musikaali on kuitenkin pyörinyt näin teatterikappaleeksi hyvin pitkään ttt-teatterilla. Aivan ensimmäinen esitys on ollut 7.9.2006. En muista milloin ite oon ensimmäisen kerran käynyt katsomassa, mutta voin sanoa, että siitä on KAUAN. Jos olisin ollut rikas olisin varmaan kolunnut jokaisen näytöksen läpi :D Kyllä niitä nytkin on muutama tullut käytyä, enkä kadu.

Tämähän on ilmiönä aivan todella suuri, koska tämän musikaalin myötä on yhdelle hahmolle tehty oma musikaalikeikkanäytelmä  sekä kesäteatterissa esitetty samaan aiheeseen, samoilla hahmoilla liittyvä kesäinen musikaali. Myöskin elokuva on tämän musikaalin myötä syntynyt.

Tämä on ollut semmonen musikaali, mihin ei kyllästy koskaan. Ja mikä teatterissa on parasta, niin mikään näytös ei koskaan ole täydellisesti samanlainen. Onhan se haikeeta, kun tämä loppuu, mutta niin on vain tapahduttava. Onneksi jää pelejä ja muita oheisasioita, joiden avulla voi sitten muistella. Facebookissa on myös ryhmä meille musikaalin faneille jossa saa "vertaistukea" ja pääsee fiilistelemään yhdessä asioita.
Tein aiheesta myös videon, mistä löytyy klippejä kyseisestä konsertista. Laatu ei päätähuimaa, koska puhelin mutta menkööt :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti