keskiviikko 31. elokuuta 2016

Särkänniemien Delfiinikohu.

Pakko ottaa ehkä itsekkin hieman puheeksi, tämä  viimepäivinä otsikoissa ollut delfiinikohu.
Itse seurasin asiaa sivusta ja luin satunnaisia keskusteluja, sekä lehtiartikkeleita. Ajattelin tuoda ilmi jotain omia ajatuksiani asiasta. Vaikka en sen syvemmin olekkaan perehtynyt tähän.


Itse ymmärrän molempia kohun osapuolia. Jos särkänniemelle on monen asiantuntijan mukaan kerrottu, että on turvallista ja hyvä juttu siirtää ne Kreikkaan ja ymmärrän myös sen, miksi asia tehtiin vaitonaisesti ja ns. salassa. Tottakai olisi ollut paljon enemmän porukkaa sekä näitä mielenosotuksia, jos asiasta paljonkin etukäteen oltaisiin tiedotettu. Yöaikaan siirto oli myös ymmärrettävää, koska silloin on vähemmän liikennettä ja kaikki sujuu joutuisammin.

Ymmärrän myös Oikeutta Eläimille- järjestön huolen, koska tottakai he tahtovat ajatella delfiinien parasta. Ja olisihan se ollut hyvä, jos nämä oltaisiin voitu pitää Tampereella siihen asti, että se turvakoti, mikä on (ehkä) rakenteilla, olisi valmis. Koska delfiinit siirrettiin kohuttuun delfinaarioon tottakai siitä syntyy huoli delfiinien loppuelämästä.

Itse en osaa sanoa, millä kannalla olisin. En kuitenkaan tämän kohun takia aio boikotoida millään tavalla särkänniemeä. Nytkin särkänniemen päättäjäisissä piti esiintyä mm. happoradio, Erin ja Lauri Tähkö ,jotka kaikki peruivat esiintymisensä tämän kohun vuoksi. Tällähetkellä vain Jonne Aaron on kiinnitettynä. Ymmärrän toisaalta tämänkin asian, mutta toisaalta he luultavasti tuottavat tällä perumisella myös pettymyksen monelle fanille.

Tälläisissä asioissa on niin monta puolta ja itse en ole asiaan niin paljon perehtynyt, että uskaltaisin liittyä kummallekkaan puolelle niinsanotusti, joten pallottelen kivasti keskellä ja olen ehkä jossaivälissä jotain mieltä asioista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti