sunnuntai 14. marraskuuta 2021

Isänpäivä.


 Isänpäivä.

Toisille ihana päivä, jolloin muistaa sitä omaa isää/vaaria/pappaa. Toisille hyvin vaikea ja haikea muistelupäivä edesmenneen isän muistoksi. Toisille tavallinen päivä muiden joukossa. Hyvin moninaista siis, miten kukin kyseistä päivää viettää.

Itselle aikuisiän isänpäivä on ollut aika haikea, hieman surumielinen. Ei siksi, että joku olisi mennyt ajasta iäisyyteen vaan, koska en ole aikuisiällä ollut iskän kanssa tekemisissä. Vaaria olen kyllä muistanut, jos ei kortilla niin puhelulla vähintään. Vaari asui Ahvenanmaa/Ruotsi joten kyläily ei jokaisena isänpäivänä niin vain onnistunut.


Tämä isänpäivä on erilainen. Monestakin syystä. Vaari menehtyi tuossa alkuvuodesta ja se oli aika kova paikka, onhan vaari ollut minulle kuin oma isä. Niinpä nyt ei voi soittaa ja toivottaa hyvää isänpäivää. Leon (lapseni) toiveesta menemme muistelemaan vaaria kuitenkin ja Leo on hänelle kortinkin tehnyt. Hieman haikeilla mielillä siis päivä sujuu varmaankin.

Toiseksi, näin kesällä oman isäni ensimmäistä kertaa tyyliin 10vuoteen ja se oli samaan aikaan hienoa, ihanaa, hämmentävää sekä hieman pelottavaa. Jäin hyvin suureen epätietoisuuteen siitä, haluaako isäni olla enempää tekemisissä kanssani, kuin ns. "pakolliset pahat". Ja siksi fiilikseni ovat hyvin ristiriitaiset, koska en tiedä miten asia on ja olen liian ujo asiasta kysymään. Tahtoisin tietenkin iskän elämääni, onhan hän yksi minulle elämän tärkeimmistä ihmisistä, kaikesta huolimatta. Mutta mistä voin tietää haluaako hän samaa? Uskon ja toivon, että ajan kanssa saan vastauksia ja tiedän enemmän missä mennään. Nyt voin olla kiitollinen siitä, että olen saanut hänet ainakin pieneksi pilkahdukseksi elämääni, jos en kokoaikaisesti.


Onhan se varmasti haikea katsoa, kuinka muut juovat iloisesti oman isänsä kanssa isänpäiväkakkukahveja. Sekä antavat lahjoja ja paljon rakkautta. Pieni kateellisuuden siemenkin saattaa nostaa päätään.


Kaikesta huolimatta yritän viettää mahdollisimman mukavan isänpäivän niillä eväillä, mitkä minulle tähän päivään on nyt suotu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti