torstai 3. joulukuuta 2015

Joulukalenterin luukuti 3, joulutortut.

Heipparallaa, tänään me väsätään hieman joulutorttuja. Kaikki varmaan tietää miten perinteiset joulutortut tehdään, missä on kaupasta ostettu taikina. Eli en tässäkään kerro itsetehdyn taikinan ohjetta, koska me ei sewmmoista itse tehty tälläkään kertaa. Halusin säästää hermojani.

Tarvitset:
Joulutorttulevyjä
luumuhilloa tms.
veitsen
lusikan
kananmunan voiteluun
se sivellin voiteluun, ei maalaussivellin, eikä pensseli

Ylläolevassa kuvassa näkyy vähän havainnollistavia kuvia miten ne joulutortut taiteillaankaan valmiiksi. LEikataan levy kahtia ja sitten joka reunaan viilto, melkein keskelle asti,. sakarat taitellaan keskelle jokatoinen, joko ennen hilloa (niinkuin kuvassa) tai hillon jälkeen.  Näin tehdään kaikille tortuille. 

Ylläolevassa kuvassa näette raa-at, voitelemattomat joulutortut. Tässä on näkyvillä versio missä hillon on alla, sekä missä hillo on ppäällä. Tämän jälkeen voidellaan nuo tortut ja laitetaan uuniin. Pakkauksewn ohjeessa lukee missä asteessa niiden annetaan olla. Itse taisin laittaa 200astetta ja joku 5-7min, kunhan tortut ovat rusehtavia, eivät kuitenkaan liian rusehtavia etteivät maistu palaneilta. 

Voitelusta mulla ei kuvaa ole, mutta etteköhän sen osaa tehdä.  Kypsistäkään joulutortuista en jostainsyystä kuvaa ottanut, mutta ihailkaa sitten näitä paria. Jos tahdotte paremmin nähdä, miten nämä tortut tein, katsokaa allaoleva video. Sillä taas vlogin puolelta löytyy samasta aiheesta video. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti