perjantai 16. maaliskuuta 2012

Reckless Love ...Vähän tässä mietin.


Varoitan nyt jo etukäteen, että tästä tekstistä voi tulla hyvinkin sekava ja kaikkea muuta sellaista. Ja nämä asiat ovat vain ja ainoastaan omia mielipiteitäni (ellei sitten joku satu samaa mieltä jostain kanssani olemaan (;)

Tässä olen vähän miettinyt ja jutellut asiasta erinäisten ihmisten kanssa. Olen huomannut  siis tämän asian, että tämä bändi (siis Reckless Love, jos ette otsikosta asiaa tajunneet) on alkanut kyllästyttää minua. Tämä ei tosin ole ensimmäinen kerta, viimeksi tosin kyllästyminen kesti vain vähän aikaa ja innostus tuli takaisin. Sillloin kyllästymistäni ei kukaan edes huomannut, tosin empä siitä kenellekkään edes mitään sanonut. Nyt taas tämä  ns. kyllästyminen on tullut pikkuhiljaa. Aluksi ihan aloin tietoisesti skippailemaan biisejä kun ne alkoivat soida soittimessa. Sen jälkeen innostus lähteä keikoille katosi, en oikein edes tiedä miksei tee mieli lähteä keikalle katsomaan bändiä. Ehkä sekin vaikuttaa, kun ei tule sitä keikkafiilistä ennen keikkaa, vaan vasta sitten keikan aikana (tämän olen huomannut jo todella pitkän aikaa) Ajattelin aluksi sen johtuvan vain siitä, että koko bändi on tullut minulle jo senverran tutuksi. Nyt taas kun asiaa miettii niin ei se kyllä ihan näinkään ole, koska eräs toinen bändi, mitä olen kuunnellut jo monta vuotta (ja jonka keikoilla olen myös useasti käynyt) niin sen aikana kyllä se keikkafiilis tulee jokakerta ennen keikkaa, joten ei se oikein tuostakaan voi johtua. En sitten tiedä mistä, siinä nyt voi olla niin monta vaikuttavaa tekijää, että!

Ja tässä muistelin niitä aikoja, kun aloin itse koko bändiä kuunnella, jotenkin se meininki oli paljon mukavempaa  ja aivan erilaista kun nykyään, en osaa sen tarkemmin sanoa oikein, että mitä mutta jotain se kuitenkin oli. Luulen tähän toisaalta vaikuttaneen myös se, että bändistä on tulluttunnetumpi ja suositumpi. (Toki minä kuuntelen paljon tunnetunpiakin bändejä, mutta ei siitä sen enempää) Jotenkin se vaan, että bändi nousee julkisuuteen kunnolla, faneja tulee enemmän ja niin, se vain on jollain tavalla ahdistava ja pelottava asia, vaikka toki se on bändille todella hyvä asia. Ja nyt mietin niin, näin ei saisi sanoa, mutta toivoitsin että koko pändi olisi jäänyt vähän vähemmän tunnetuksi ja suosituksi.

Bändin musiikkikin kyllästyttää jonkin verran. Ennen kun tuli lähes päivittäin kuunneltua kyseisen bändin musiikkia ja aina tuli hyvälle tuulelle kun kuulikin jonkin biisin. Nykyään vain skippaan biisit tai jos kuuntelen jotain biisiä, niin monesti vaihdan kappaletta ennen kuin olen ehtinyt kipaletta loppuun asti kuunnella. En tiedä, ehkä tässäkin maistuu se  menestys, ken tietää.

Toisaalta tämä kyllästyminen tms. on tosi hämmentävää. Mm. koska olen saanut bändin kautta mitä mahtavimpia ja ihanimpia kavereita ja ystäviä. Suurinta osaa näistä näen vain ja ainostaaan keikoilla, mutta onneksi yhä useampaa myös keikkojen ulkopuolella. Joten kyllä tämän bändin faneista löytyy mitä mahtavimpia ihmisiä sekä myös näitä "ääri"pään ihmisiä, niitäkin on kyllä tullut tavattua.
Pitää kyllä sanoa, että sitä en ymmärrä jos bändi menee kavereiden ja tärkeiden ihmisten edelle, niinkuin se joillan näyttäisi menevän. Itselläni se ei ole mennyt ja ei tule koskaan menemään näiden edelle. Olen itseasiassa jopa jättänytkin keikkoja ystävien takia, eikä se haitannut yhtään. Kerrankin paras kaverini (Anni) soitti keikkaa edeltävänä iltana että voinko tulla niille ja hienostihan minä sinne menin ja jätin suosiolla keikan väliin toki!

Kuitenkin arvostan bändiä ja sen jäseniä todella paljon ja toivonkin niille kaikkea hyvää.
Kirjoitin tähän tekstiin nyt omia mielipiteitäni. Älkää ottako itteenne, tämän tekstin tarkoituksena ei ole loukata ketään, ei faneja, ei bändiä.

Kiitos ja kumarrus!

14 kommenttia:

 1. Olenkin pitkään ihmetellyt, että mitä oiken näet tässä bändissä, koska se ei ole mielestäni yhtään sinun tyylisesi. Vaikka en sinua sen kummemmin tunnekaan, mutta silti. Ennemmin näen sinut moshaamassa jossain örinähevikeikalla. :D

  VastaaPoista
 2. Mulla oli aivan samanlainen fiilis jo vuonna 2009. Keskustelin Ollin ja Pepen kanssa asiasta ja meni lopulta ohi. Sain myös sähköpostia Pepeltä aiheesta. Nyt ahdistus on mennyt menojaan. En enää pakota itseäni lähtemään keikalle jos ei tunnu siltä. Esim. Tavastian keikan skippasin vaan sen takia koska halusin nähdä toisen bändin, joka soitti myös Helsingissä, vieläpä samana iltana. Ajattelin että olkoon, tulen kuitenkin näkemään ne uudelleen.

  VastaaPoista
 3. Mähän en ole Recklessiä kuunnellu kun ehkä yhen kerran kun sattunu joltain voicelta tuleen, joten en sen tyylisuunnasta osaa sanaakaan sanoo. Mutta tosi herkästi bändeille (etenkin glameille ja muulle kevyemmälle) käy niin, että kun suosioo alkaa tulla niin kaupallisuuskin puskee pintaan = aletaan tekeen ainakin alitajuntaisesti jos ei ihan tietoisestikkin biisejä sillä mielellä et jes tästä tulee kunnon radiohitti. Se voi sitten taas johtaa siihen että bändi alkaa hukkua massaan, tylsistyyn ja menettään hohtoonsa.

  Välillä kandeeki pitää pieniä taukoja jonkun bändin osalta, musiikki on semmoi asia et mikään siihen liittyvä ei sais olla pakotettua tai "nokun mä nyt oon tykänny tästä ni pakkohan mun on nykki tykätä"-meininkiä. Piä taukoo, jätät keikat väliin ja kuuntelet uutta musaa ja katot joskus toiste josko se vanha hohto palaa pikkuhiljaa takasin? :) Sekin voi olla että kun bändi on (mun käsittääkseni?) tullu sulle ihan henkilökohtasestikkin tutummaks, niin siitä voi sillon hävitä joku tietty "kerros", joku sellanen wownoioncoolei-juttu kun ei tunne niitä syvimpiä syövereitä myöten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Näin juuri. Ja joo aattelinkin hetkeksi keikkoja vähentää ja sitten katsoa jospa se kiinnostus tulee takaisin, niinku luulen.

   Poista
 4. Hmm pakko sanoo, että miks kuuntelet rl jos ei tee mieli? mä tykkään käydä keikoilla aina ku mahollista, mut harvoin mä niitä kuuntelen himassa nykyään, autossa joskus harvoin ku tekee mieli fiilistellä.

  Ei sitä tarvii pelätä, jos ei jaksa kiinnostua bändistä, koska tässä maailmassa on muutakin, ku joku bändi jossain kaukana, jota näkee ehkä kerran tai pari kuussa, jos sitäkään.

  En tiiä, kuinka hyvin tunnette bändin jäsenet, mutta oon kuullu, että joku ois jopa riidoissa rumpalin kanssa, mikä kertoo jo aika paljon fanituksen tasosta. vois sanoo, että rajansa kaikella, ihmisiähän tässä kaikki ollaan. ei kukaan jaksa ainaista ihkutusta ja omalle reviirille tunkemista. vaikka ne onkin tietoisesti valinnu tiensä, ni tulee niillekin raja vastaan jossain vaiheessa.

  Bändin on myös pakko ajatella vähän kaupallisuutta, jos haluu menestyä, koska ei kilpailussa muuten pärjää, eikä se välttämättä tarkota, että kaupallinen on automaattisesti paskaa. jos stadioneille ollaan menossa, ni pakkohan musiikin on myydä mahdollisimman monelle.

  Pakko vielä sanoo Speed Princessille, että varmaan menit inisee omasta epäkiinnostuksesta Ollille ja Pepelle :DDDDDD päivän naurut. onko se niiden vika, jos fania ei kiinnosta? omasta päästähän se on kiinni ja vähän läppä et pepe laitto vielä viestii perään. mietin vaan, että nykyään niitä ei varmaan kiinnosta erityisesti jos jotain yhtä muijaa ei kiinnosta, luulis niillä faneja riittävän muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anomyymille tiedoksi, olen ollut RL-fani vuodesta 2005, paljon ennen suurta menestystä. Se on se kateellisuus, joka voi olla osasyynä että ahdistaa. Bändi nosteessa, uudet fanit... Tiedän kyllä mistä puhun. Sen takia ymmärrän Gerkkoa.

   Poista
  2. Juurihan tässä ehkä kiertäen asian ilmaisinkin, että nyt en RL:ää ole kuunnellutkaan. Ja joo, empä tähän nyt jaksa oikein muuta sanoa.
   Arvasin kyllä tätä kirjoittaessa, että tänne tulee tälläistä kommenttia, siks mietinkin että kirjoitanko tätä ollenkaan vai en. Toisaalta onko sillä niin väliä jos haluaa sanoa oman mielipiteensä blogissaan.

   Poista
  3. Musta ei kyllä pitäis kirjottaa blogiin, jos ei haluu että niihin vastataan. eiks se vähän kuulu siihen koko hommaan? oman mielipiteen saa totta kai sanoa, mutta kommentit pitäis ottaa kunnolla vastaan, eikä vaan inistä jotain jossain nurkassa.

   Poista
  4. Kommenttia saa tulla, en ole mielestäni missään välissä sanonutkaan etteikö sitä saisi tulla. Ja pyrin kyllä ottamaan kommentit kunnolla vastaan ja tietääkseni ihan kunnolla ne otankin, korjaa toki jos on eri käsitys. Ja en kyllä ole mielestäni missään nurkassa inissyt...mutta jos sitämieltä olet niin eipä siinä mitään (:

   Poista
 5. Yhdyn Anonyymiin täysin! Miks tästä pitää tehdä näin iso juttu jos ei tee mieli kuunnella jotain bändiä? Antaisit vaan sit olla, ei siinä sen ihmeempää oo :D

  Speed Princess; Oootko kateellinen bändille vai faneille? Haluisit olla ainoo fani ja katella ku pojat soitteleen yhelle fanille kellarissa? hip hei wembley odottaa! vitsivitsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulehan nyt. Jos luit ensimmäisen kommenttini niin ymmärtäisit. Tämä "ahdistuminen" tapahtui aikaa sitten. Minulle on nykypäivänä aivan se ja sama kuka ja kuinka moni bändiä fanittaa ja miten paljon.

   Poista
  2. Jos minä kirjotan jostain asiasta blogiini niin en mielestäni tee siitä sen isompaa juttua kuin muistakaan asioista mitä tänne kirjoitan. Ja niinhän minä annankin nyt hetken olla ja olen kuuntelematta ym. että niin.

   Poista
 6. Munkin on pakko kommentoida tätä.

  mullakin on ollu Monroen kanssa tää sama joskus.
  Esim. aina, kun settilista on sama molemmilla keikoilla niin vähän pettyy.
  mut se meni ohi.
  eli siitä olosta pääsee yli vaan käymällä lisää keikoilla

  VastaaPoista
 7. pakko kommentoida vaikkakin vasta nyt :D mutta muakin hieman ''harmittaa'' jos bändi tulee suureen suosioon ja fanit lisääntyvät, lähinnä sen takia jos jätkät ei vaikka enään tunnistakkaan kasvoista silla on tullut nii monia muitakin kasvoja ://

  VastaaPoista